Članki

Prenosna masažna miza

Kdaj je prenosna masažna miza boljša izbira namesto navadne terapevtske mize?

Če se storitev izvaja vedno na istem mestu v salonu, potem zložljiva prenosna masažna miza v tem primeru verjetno ni potrebna. Izbere se jo predvsem v primerih, ko se uporablja za delo na terenu. Vendar pa je zelo uporabna tudi v salonih, kjer je prostor mogoče manjši in je salon večnamenski – tako jo lahko zložimo in umaknemo, ko je ne potrebujemo. Lahko jo tudi prestavljamo iz prostora v prostor, če je to potrebno.

Pri zložljivih prenosnih masažnih mizah je kvaliteta še toliko bolj bistvenega pomena. Na račun lahkega prenašanja in zložljivosti mize namreč ne želimo izgubiti stabilnosti in varnosti, pa tudi vseh ostalih zgoraj naštetih lastnosti dobre zložljive masažne mize oziroma terapevtskih miz nasploh. Pri katerikoli masaži ali terapiji je namreč najpomembnejša kvaliteta storitve, varnost in čim boljše počutje uporabnika. Terapevtska miza to le dopolnjuje in nikakor ne sme zniževati kvalitete opravljene storitve ali jo oteževati.

Lastnosti dobre terapevtske mize

Kot smo omenili že prej, je ena izmed najpomembnejših lastnosti terapevtske mize definitivno trajnost. Pri investicijah, kot je ta, ni tako dobro gledati na ceno kot eden izmed glavnih dejavnikov pri nakupu, saj želimo, da je miza kvalitetna in, da to kvaliteto drži tudi po pogosti uporabi. Ne glede na to, ali se odločate za zložljive masažne mize ali pa navadne, so osnovne značilnosti kvalitetne mize podobne.

Morajo biti popolnoma stabilne in zanesljive. Materiali morajo omogočati pogosto in enostavno čiščenje, pa vendar ne smejo vsebovati nevarnih snovi, kot so kemijske spojine ftalatov. Oblazinjenost prinaša udobje za uporabnika, kar pa je bistvenega pomena. Pomembno je, da je oblika ergonomska in tako se zagotovi udobje za pacienta/stranko in terapevta. Zložljiva masažna miza mora omogočati enostavno prenašanje in biti lahka, kljub dobri stabilnosti. Pomembna je tudi dobra nosilnost in dolžina, saj za višje stranke ne sme biti prekratka. Namestitev mora biti hitra in čim enostavnejša.

Prenosna masažna miza za vaš salon

Masažna miza je v vsakem salonu nepogrešljiv del opreme. Ravno iz tega razloga jo je treba skrbno izbrati, saj želimo da je kvalitetna in udobna za stranke. Je velika investicija, zato mora biti trajna in držati kvaliteto še leta po nakupu. Na trgu je ponudba terapevtskih miz nasploh dandanes ogromna, zato je morda še toliko težje izbrati. Če razmišljate mogoče o zložljivi masažni mizi oziroma prenosni masažni mizi, potem je ta članek pravi za vas, saj bomo govorili o lastnostih dobrih miz, predvsem zložljivih.

Kako izbrati najboljšo masažno mizo za vas in vaše stranke?

Ko je v uporabi prenosna masažna miza, ni univerzalnega modela, ki bi vsem omogočil najboljše izkušnje. Vsak od njih ima različne prednosti in slabosti, toda zagotovo obstaja model, ki bo ustrezal vašim zahtevam in zagotovil najboljšo izkušnjo za vas in vaše stranke.
Po branju tega kratkega navodila za nakup, se morate odločiti, kateri model masažne mize je lahko najbolj koristen za vaše posebne potrebe.

Najprej se odločite za kateri tip masaž boste uporabljali prenosno masažno mizo:
– klasično masažo
– športno masažo
– limfno drenažo
– refleksno masažo
– masaža globokih tkiv
– terapevtsko masažo

Nato upoštevajte:
– višina masažne mize
– teža masažne mize
– pena na masažni mizi, ter debelina masažne pene
– stabilnost masažne mize
– prilagodljivost masažne mize
– nastavljivost masažne mize po višini
– okvir masažne mize

Najboljše prenosne masažne mize

Spletna trgovina Masažne mize LiTiPaJa

Related posts

One Thought to “Prenosna masažna miza”

  1. […] Katero masažno mizo izbrati? […]

Comments are closed.