Akcija!

LAVA litoželezna posoda

88

Material: 3 plasti emajlirane prevleke, 2 žganja, debelina: Podstavek = 5 mm. Rob = 4 mm.
Velikost (zunanja): W = 33 cm L = 41 cm V = 9 cm
Velikost (znotraj): Ø = 32 cm V = 13,6 cm
Zmogljivost (litri): 5,66
Del (oseba): 6-8
Teža (kg): 7,30

Kategorija:

Opis

Emajlirana litoželezna posoda Lava Signature vrhunske izdelave je narejena za dolgotrajno uporabo, ob pravilni uporabi bo z gurmanskimi užitki razveseljevala več generacij. Je priročne velikosti, primerna za pripravo dovolj hrane za veliko družino. Okrogla posoda modernega dizajna je popolna za pripravo juh, enolončnic in rižot, peko piščanca in gosi ali dolgotrajno kuhanje svinjine in govedine na nizkih temperaturah.

Na ročno dokončano litoželezno ogrodje posode so naneseni trije sloji porcelanastega emajla. Kar dvakrat žgana posoda se lahko pohvali s prekrasnim izgledom, neverjetno vzdržljivostjo in izjemno sposobnostjo zadrževanja enakomerne temperature, ki omogoča vrhunske kulinarične stvaritve in konsistentnost ob vsaki uporabi.

Gladka emajlirana baza posode je primerna za uporabo na vseh kuhalnih površinah, vključno z indukcijo.

Posoda Lava je optimizirana za enakomerno kuhanje hrane.
Litoželezna posoda Lava je znana po izjemni možnosti vzdrževanja temperature, hrana bo v njej ostala topla (ali hladna) tudi eno uro po kuhanju (ali odstranitvi iz hladilnika).
Posebej oblikovan pokrov kondenzira paro in poskrbi, da okus, vlaga in hranilne snovi ostanejo v hrani.
Široki, ergonomsko oblikovani ročaji omogočajo udoben trden prijem tudi s kuhinjskimi rokavicami. Pokrov iz nerjavečega jekla omogoča uporabo posode v pečici.
Trislojna keramična prevleka posode je odporna in vzdržljiva, posebna prevleka preprečuje prijemanje hrane na dno posode,
Atraktivna posoda bogatih barv in modernih oblik je primerna za zdravo kuhanje in serviranje hrane
Primerna je za uporabo v pečici/na žaru (do 260 stopinj).
Posoda Lava ne vsebuje svinca in toksičnih snovi, možno jo je 100% reciklirati.
Uporabna je takoj, ko jo vzamete iz embalaže. Seasoning (doseganje posebne patine na površini posode s segrevanjem in oljenjem) ni potreben.
Posodo lahko čistite v pomivalnem stroju ali operete ročno z uporabo čistil.

Z uporabo trajnostnih, vrhunskih materialov in vrhunske tehnologije vam litoželezna posoda Lava zagotavlja doživljenjsko izkušnjo užitkov kuhanja in odlično pripravljene hrane.

Kuhanje v litoželezni posodi ni zgolj še en trend. Litoželezni lonci in ponve se že stoletja uporabljajo za pripravo zdrave, okusne hrane. Cenjeni so zaradi svoje neverjetne vzdržljivosti, sposobnosti zadrževanja toplote in okusa, ki ga dodajo pripravljeni hrani.

Zdrav način priprave hrane, vzdržljivost in zanesljivost so razlogi, zakaj večina kuharskih mojstrov priporoča uporabo litoželeznih posod.

Prednosti litoželezne posode Lava

Posoda ima izjemno sposobnost vzdrževanja enakomerne temperature za pripravo vseh vrst jedi.
Poseben emajlirani premaz preprečuje prijemanje hrane na dno posode.

Posebno oblikovan pokrov ulovi paro, jo utekočini in vrne v posodo – vsi okusi zato ostanejo v posodi.
Posoda Lava je odlična za pripravo zdrave, okusne hrane. Njena sposobnost enakomerne distribucije toplote po vsej površini posode je odlična za kuhanje jedi, ki zahtevajo daljši čas kuhanja pri nižjih temperaturah (enolončnice, golaž, rižote, mesne jedi itd.). Meso, pečeno v posodi Lava, ima čudovit okus žara, zelenjava je pražena do popolnosti. Posebej oblikovan pokrov posode, ki kondenzira paro, poskrbi za izjemen okus hrane in ohrani vitamine, minerale in hranilne vrednosti hrane.

Lastnosti:

Posoda Lava je odlična za pripravo sočnega mesa, ki ohrani svoje hranilne vrednosti. Lito železo prevaja zelo visoke temperature, dno ponev Lava za meso je oblikovano tako, da pride v stik z njim samo del mesa. Zaradi teh lastnosti meso v litoželeznih ponvah Lava hitro zakrkne, hkrati pa dobi prepoznavne oznake rešetk in pravi okus hrane, pripravljene na žaru.
Litoželezna posoda Lava odlično ohranja toploto pripravljene hrane. Lito železo se počasi ohlaja, zato ostane hrana, pripravljena v posodi Lava, topla tudi eno uro po končanem kuhanju. V poletnih dneh pa posoda ohranja hrano hladno – pred serviranjem jo za nekaj časa postavite v hladilnik.
Posoda Lava je preprosta za čiščenje, operete jo v pomivalnem stroju ali koritu.
Posoda Lava je ekološka. Ko se lito železo segreje, odlično ohranja toploto, zato za kuhanje potrebujete manj direktne toplote. Posodo Lava je mogoče 100-odstotno reciklirati.
Posoda Lava je uporabna na vseh kuhalnih površinah – plinu, elektriki, indukciji, v pečici, odlično se obnese tudi na žaru.
Posoda Lava ne vsebuje škodljivih materialov in toksičnih primesi, je testirana (potrjen IPAC-standard).
Ročaji posode Lava so narejeni iz kovanega ali nerjavečega jekla in so zanimivega videza. Ergonomsko oblikovani ročaji omogočajo lažji prijem in rokovanje, primerni so za uporabo na vseh kuhalnih površinah in v pečicah (razen mikrovalovnih).
Litoželezna posoda omogoča prihranke energije pri kuhanju, saj je segreta sposobna zadrževati toploto, tudi ko zmanjšate direktno vročino, zato kuhanje poteka pri nižjih direktnih temperaturah.
Litoželezna posoda Lava je neverjetno vzdržljiva. Ob primernem vzdrževanju bo v vaši družini uporabna več generacij
Litoželezna posoda Lava je izjemne kakovosti, kar so potrdili številni standardi kakovosti (RoHS, Reach, LFGB, FDA, EEC, CE, ISO9001).\n\n Vsaka litoželezna posoda Lava je edinstvena, saj jo ročno izdelujejo strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z litim železom. Ker so posode Lava ročno narejene, prihaja do majhnih variacij med izdelki, zato je vsaka posoda unikatna, s čudovitim občutkom avtentičnosti.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “LAVA litoželezna posoda”