Lava okrogli nizki Dutch oven

123,00

Šifra Lava: LV Y ST 24 K2 BL
Zunanje mere 25×32 cm, višina 7,5 cm
Prostornina 2,47 l, za 4 porcije
Teža 4,56 kg
Premer 24 cm
Debelina dna 4,5 mm, stene 4 mm
Troslojni emajl, dvakrat pečen
Barva: črna
Material: lito železo (gus)
Dimenzije: 24 cm
Proizvajalec: LAVA

Uporaba: za vsa kuhališča. Tudi za indukcijo.

Šifra: L98763 Kategorija:

Opis

Lava prinaša več desetletij izkušenj pri izdelavi vrhunske, lepe in funkcionalne posode iz litega železa (gus). V proizvodnji se uporabljajo najsodobnejše tehnologije oblikovanja in emajliranja kovin.

Dutch oven je posoda iz gusa ali litega železa, ki dobro prevaja in ohranja toploto ter prenese zelo visoke temperature, s pripadajočim težkim pokrovom, ki se popolnoma prilega. Namenjen je kuhanju, počasnemu pečenju ali dušenju večjih kosov mesa, kot tudi pripravi enolončnic, rib in vseh drugih jedi, ki se kuhajo v enem loncu. Lahko so okrogle ali ovalne oblike in se lahko uporabljajo na vseh vrstah štedilnikov, pečic, krušnih pečic itd. Nikoli ga ne dajajte v mikrovalovno pečico.

Dutch oven je vsestransko in učinkovito orodje za izboljšanje okusa in kakovosti cele vrste jedi, od kruha iz kislega testa do kompleksnega in kitajskega glaziranega peciva do sladic.

Dutch oven je težka okrogla posoda s pokrovom, ki se tesno zapira. Čeprav so izdelane iz različnih materialov, od keramike do aluminija, so najbolj iskane in najkakovostnejše Dutch oven iz litega železa, predvsem emajlirane.

Dutch oven je posebna, ker lahko ure in ure vzdržuje stabilno temperaturo in vlažnost na celotni površini hrane, kar omogoča postopno kuhanje in boljše rezultate, pa naj gre za počasi pečeno govedino, zelenjavo ali testo. Emajlirane litoželezne posode so bolj odporne na kisline in jih je lažje vzdrževati, najpomembneje pa je, da se globina in velikost ujemajo z jedmi, ki jih radi kuhate, zadostna debelina in kakovost posode ter na koncu pokrov, ki se trdno in pravilno prilega.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lava okrogli nizki Dutch oven”